Експерт пояснив, у чому небезпека повітряних куль, які запускають росіяни / фото @oleksiireznikov

Повітряні кулі, які російські військові запускають на територію України, можуть бути небезпечні. Вони можуть нести не тільки радіолокаційні відбивачі, але й апаратуру для розвідки або малі авіабомби.

За словами військового експерта Defence Express Івана Киричевського, "такий засіб використовували ще діди цих окупантів, які зараз воюють проти нас". При цьому він зазначив, що росіяни намагаються з'ясувати, чи можна використовувати "повітряні кулі" для ударів по цивільних та військових об'єктах.

"Агітаційна авіабомба повинна скидати листівки, але росіяни можуть прикріпити туди якусь малу авіабомбу. Коли росіяни зрозуміли, що їхні крилаті ракети безсилі проти нашої ППО, вони намагалися знизити поріг, застосовуючи "шахеди". Наші зенітники вже навчилися їх збивати", - розповів експерт в ефірі телеканалу "Еспресо".

Відео дня

Кірічевський вказав, що тепер росіяни намагаються випробувати Україну аеростатами на міцність й промацати, чи можна такі "повітряні кульки" застосовувати для атак на цивільні або військові об'єкти.

Повітряна тривога в Києві 15 лютого - що відомо

15 лютого у Києві та області оголосили повітряну тривогу, бо в небі над столицею виявили ворожу ціль.

Пізніше речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат уточнив, що у небі над Україною зафіксовані ворожі кулі з відбивачами, які рухаються у напрямку вітру і ведуть радіолокаційну розвідку.

Вас також можуть зацікавити новини: