Громадян закликали зберігати спокій і перебувати в укриттях / facebook.com/kpszsu

15 лютого близько 11:00 у Київській області оголосили повітряну тривогу. 

Тривога не пов'язана з ракетною загрозою. Як повідомляє Київська ОВА, військові у небі над Київською областю помітили "повітряні цілі".

Працює ППО. Громадян закликали зберігати спокій і перебувати в укриттях.

ОНОВЛЕНО 15:53. У Києві та Київській області дали відбій повітряної тривоги.

О 15:01 повітряну тривогу оголосили у Києві. У Київській міській військовій адміністрації (КДВА) повідомили, що ворожу повітряну ціль виявили вже у небі над столицею: "У зв'язку з цим може працювати ППО і авіація. Зберігайте спокій і перебувайте в укриттях!"

Станом на 15:30, зокрема, повітряна тривога також була оголошена у Київській, Черкаській, Полтавській, Харківській, Луганській областях.

Карта повітряних тривог 15 лютого / скріншот

Оновлено 14: 30. Спікер командування ВПС ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону уточнив, що у небі України зафіксовані ворожі кулі з відбивачами, які рухаються у напрямку вітру і ведуть радіолокаційну розвідку.

З цієї причини в деяких регіонах України оголосили повітряну тривогу і 14 лютого. "Вчора був випадок з півночі на південь - були повітряні тривоги. Туди і рухалися повітряні кулі, залетіли навіть у Молдову", - поділився Ігнат.

Молдова була змушена перекривати повітряний простір, щоб убезпечити комерційні рейси від цих "цілей".

Масований ракетний удар по Україні – коли буде

Представниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк 13 лютого допустила, що російська армія може завдати нового ракетного удару по Україні на річницю повномасштабного вторгнення в Україну – 24 лютого. Справа не тільки в любові російських окупантів до символічних дат, але і в середньому інтервалі між атаками, наголосила Гуменюк.

Останній масований пуск крилатих ракет та іранських БПЛА Росія здійснила 10 лютого. Основну партію "подарунків" противника тоді наші ППО відбили, однак були й "прильоти" по енергосистемі України.

Вас також можуть зацікавити новини: