Олександр Мусієнко прокоментував масований удар РФ по Україні 2 січні / фото УНІАН

Росіяни завдали ракетного удару по Україні вранці у вівторок, 2 січня 2024 року, дещо змінивши підхід до атаки. Про це заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

"Удар 29 грудня був характерний тим, що, окрім Києва, ракети також летіли на інші українські міста, було розосередження. Цього разу фактично Київ і Харків зазнали найбільшого удару, атака була концентрована", – наголосив він в ефірі "24 каналу". 

Крім того, російські ракети маневрували в намаганні обійти українську протиповітряну оборону. За словами Мусієнка, російські загарбники намагаються встановити, як переміщувалися засоби ППО. 

Відео дня

"Вони намагаються встановити, як передислоковувалися наші засоби ППО, що відбувалось – це було підготовкою до наступної атаки", – констатував він. 

Ракетний удар по Україні 2 січня

Вранці у вівторок, 2 січня 2024 року, російські окупаційні війська вдруге за кілька днів завдали масованого ракетного удару по Україні. Ворог використовував різне озброєння, зокрема ракети Х-47М2 "Кинджал". Усі 10 з них вдалося збити.

Ворог атакував Харків, Київ та Київську область, є руйнування. Станом на вечір 2 січня повідомлялося про пʼятьох загиблих внаслідок ворожого удару. Ще 130 осіб постраждали. 

Вас також можуть зацікавити новини: