По всій лінії фронту активізуються бої / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

На фронті ще деякий час відбуватиметься активізація сил окупаційних військ. ЗСУ потрібно витримати тиск ворога, а також створити всі умови для посилення оборонної тактики і стратегії.

"Тривала війна не є вигідним варіантом для РФ, тому що це супроводжує внутрішнє напруження. Путін не може своєму населенню показати логіку змін на лінії фронту, і це створює внутрішнє напруження. Путін намагається використати ситуацію, коли наші сили певним чином виснажилися при проведенні наступальних дій на півдні, і тепер йому треба посилювати атаки по всій лінії фронту, що зараз і відбувається", — заявив аналітик і директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі "Еспресо".

На його думку, Рф для наступу використовує максимальні сили, які має у запасі. У зв'язку з цим очікується активізація на всій лінії фронту. Водночас українські союзники повинні сформувати нову довгострокову стратегію на підтримку України. Згурець додав, що країни Заходу вже почали змінювати свої підходи до війни.

Відео дня

"Розуміємо, що наступний рік буде надзвичайно складним з точки зору темпів поставок боєприпасів і темпів надходження зразків техніки для ЗСУ, які будуть меншими, ніж у попередній рік. Наприкінці 2024 року партнери вийдуть на показники виготовлення боєприпасів, які можна буде порівняти з тими, що є у РФ в альянсі з КНДР", — вважає експерт.

Війна в Україні - прогнози на зиму

Як раніше повідомляв УНІАН, глава Офісу президента України Андрій Єрмак вважає, що війна вже пройшла позначку в 70% до свого завершення.

У вересні аналітики заявляли, що на Заході почали готуватися до затяжної війни в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: