Посіяни готуються, що бої в міській забудові Авдіївки будуть тривалими / фото t.me/magomedov_mus

Військовий експерт Defence Express Іван Киричевський вважає, що поки завчасно робити висновки щодо ситуації в Авдіївці. За його словами, немає чіткого розуміння, де насправді зараз перебуває ворог.

"Є загальне розуміння, що окупанти намагаються пробитися в міську забудову. Але, де саме вони? Є джерела, які неофіційно пишуть, що це район авдіївського Коксохіму. Інші джерела пишуть, що росіяни вже майже підібралися до траси. З наших ресурсів виглядає так, що ситуація є катастрофічною. Але парадоксально, що російські воєнні аналітичні ресурси закликають своє суспільство не живитися гарячим очікуванням. Судячи з усього росіяни готуються, що бої в міській забудові Авдіївки будуть тривалими", - сказав він телеканалу "Еспресо".

Він стверджує, що наразі можна констатувати про початок фази боїв у міській забудові Авдіївки, але робити висновки зарано.

Відео дня

"Щодо потенціалу росіян просуватися, то тут питання відкрито. Тому, що ситуація залежить не тільки від становища росіян, але й від того, яке буде становище у нас. Наразі можна констатувати про початок фази боїв заміській будові Авдіївки, але робити висновки зарано. Тому, що фаза боїв в міській забудові може тривати й кілька тижнів, і кілька місяців", - пояснив Киричевський.

Ситуація біля Авдіївки - деталі

В Авдіївці не відбуваються вуличні бої, відбуваються перестрілки з поодинокими диверсійно-розвідувальними групами (ДРГ). Про це сказав голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

"Як таких вуличних боїв в місті немає. Є поодинокі ДРГ, які намагаються пройти вулицями в місто, але, звичайно, хлопці це відпрацьовують. Найголовніше, що лінія оборони тримається, не дивлячись на дуже складні умови, бо ворог великими силами тисне", - зазначив він.

За його словами, є відеопідтвердження, що ворожі ДРГ заходять, але українські військові їх знешкоджують, виловлюють.

Вас також можуть зацікавити новини: