Дмитро Снєгирьов оцінив ситуацію на Лівобережжі Херсонщини / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Українські військові розширюють плацдарм в районі Кринок на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Своєю чергою, окупанти обстрілюють українські позиції з артилерії, проте безуспішно, каже військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

"За останню добу російські окупанти спробували атакувати позиції ЗСУ в районі населеного пункту Кринки, в районі лісосмуги, і самі росіяни відзначають більш ніж успішний характер контрбатарейної боротьби української сторони і головне – перевагу безпілотних літальних апаратів, які працюють саме по підрозділах російських десантників, не даючи можливості їм закріпитися", – додав він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами Снєгирьова, росіяни безуспішно обстрілюють українські позиції з артилерії. При цьому працюють вони з максимальних для російських засобів ураження відстаней.

Відео дня

"Це обумовлено тим, що у ЗСУ засоби ураження, мова йде про ствольну реактивну артилерію, в півтора-два рази перевищують російські тактико-технічні характеристики. Враховуючи, як зазначають самі росіяни, перевагу в повітрі в момент використання і ударних, і розвідувальних безпілотників на даному напрямку, ми можемо говорити про те, що засоби ураження російської армії понесуть колосальні втрати", – резюмував Снєгирьов.

Війна в Україні: ситуація на фронті

За добу на передовій сталося 71 бойове зіткнення з російськими окупантами. Як зазначили в Генштабі ЗСУ, росіяни атакували українські позиції на Авдіївському, Куп'янському, Мар'їнському, Бахмутському та інших напрямках

Тим часом Сили оборони продовжують утримувати позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області та завдавати вогневого ураження ворогу.

Вас також можуть зацікавити новини: