Експерт розповів, як окупанти намагаються приховати наслідки підриву Каховської ГЕС

Для пошуку і вивезення тіл загиблих вони створили спеціальні загони з любителів "русского міра". Ці загони курирує ФСБ РФ.

У Херсонській області російські окупанти намагаються приховати наслідки теракту на Каховській ГЕС.

Про це заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він зазначив, що командування окупантів сформувало команди з місцевих жителів, які симпатизують росіянам, для збору та евакуації тіл загиблих від великої води.

"Дані групи почали об'їзд підтоплених районів, по Лівому березі Дніпра від Нової Каховки до Голої Пристані. У завдання команди входить виявлення тіл загиблих і вивезення їх в морг Каланчака з подальшим спаленням", - повідомив аналітик.

За даними Коваленка, контролюють дані групи співробітники ФСБ РФ, що дозволяє групам вільно переміщатися між блокпостами без огляду.

"В середньому на добу здійснюється доставка близько 70 тіл загиблих в Каланчак, після проводиться їх кремація. Згідно з попередньою інформацією, велика частина вивезених трупів це літні люди, які не мали можливості вчасно покинути місце катастрофи. Також серед потопельників чимало тіл самих же російських окупантів", - повідомив аналітик.

Відомо про те, що дані групи, які виконують функції з приховування військового злочину росіян, також отримали в своє розпорядження спеціальну техніку для облаштування могильників і братських могил.

"Окупанти всіляко намагаються приховати масштаби свого злочину", - підсумував Коваленко.

Підрив Каховської ГЕС

Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС у ніч на 6 червня. В результаті цього теракту було затоплено багато населених пунктів. Українська сторона відразу почала евакуацію людей. Однак росіяни на окупованій території евакуацію не проводили і не дали цього зробити співробітникам міжнародних організацій.

Скільки людей загинуло на окупованих територіях від затоплення, поки невідомо.

Вас також можуть зацікавити новини: