Коваленко не вважає, що удари по Києву більше не проводитимуться / колаж УНІАН, фото Міноборони РФ, скріншот

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував ракетні удари по Україні в ніч на 19 жовтня. Він зазначив, що Росія з 21 вересня не застосовує крилаті ракети авіаційного базування Х-101/555.

"З урахуванням обсягів виробництва, тільки за минулий місяць вони могли виробити і, отже, накопичити, від 45 до 60 ракет. У свою чергу, на себе звертає увагу частота застосування ракет Х-59 і Іскандер-М. Так само, складно не помітити абстрагування окупантів від Києва, який був для них деякий час основним містом з нанесення ударів і нальотів, тепер же вся увага розосереджена по областях", - написав аналітик.

Коваленко не вважає, що удари по Києву більше не будуть проводитися.

Відео дня

"Це говорить, що РОВ намагаються застосовувати Іскандер-М, наприклад, по тих містах, де ППО не здатне перехоплювати балістику. А наступні удари по Києву будуть у кількості об'єктів, які матимуть шанс прориву київської ППО", - зазначив він.

За словами експерта, поки ми спостерігаємо зниження кількості, як нальотів, так і дронів у складі груп.

"Станом на 19 жовтня, було застосовано ворогом 196 дронів-камікадзе або 226, якщо враховувати наліт в ніч з 30.09 на 01.10. Цей показник набагато нижче вересневої і травневої інтенсивності за той же період. Дані цифри дозволяють зробити обережний попередній висновок, що підтверджує припущення про те, що вересневий рекорд нальотів став наслідком не різкого збільшення виробництва дронів, а їх накопичення з червня по серпень. Але, підкреслю, що остаточний висновок ми зможемо зробити за підсумком жовтня. Проте, тенденція зниження нальотів дронів-камікадзе очевидна, що не може не радувати, так само як очевидна і тенденція до накопичення крилатих ракет, що, як раз навпаки, насторожує і турбує", - додав аналітик.

Атака РФ 19 жовтня - подробиці

Так, в ніч на 19 жовтня було застосовано 5 ракет ОТРК "Іскандер-М", 1 авіаційна ракета Х-59 та здійснено наліт 9 дронів-камікадзе Shahed-136/131. Ракети Іскандер - М збиті не були, Х-59 знищена, а з 9 дронів вдалося перехопити 3.

У Повітряних силах Збройних сил України зазначають, що українські воїни поки не можуть збивати ворожу балістику на певних напрямках через брак відповідних коштів.

Вас також можуть зацікавити новини: