Найманці ПВК "Вагнер" не можуть розвернутися під Бахмутом, їх просування можуть підрізати ударами на Попасну, вважає Світан / скрін відео

Військовий експерт Роман Світан прокоментував заяви українських військових про те, що в сили ПВК "Вагнер" у Бахмуті (Донецька область) виснажені до межі.

Світан пояснив, що зараз "бахмутсткий гарнізон" фактично утримує росіян від виходу на Слов'янськ, Дружківку, Краматорськ та Костянтинівку, тому оборона міста так важлива для ЗСУ. При цьому казати про те, що "вагнерівці" дійсно "втомилися" на цьому напрямку рано.

На думку Світана, сили засновника ПВК Євгена Пригожина знаходяться в поганій оперативно-тактичній обстановці. Зараз вони намагаються просуватися вздовж дороги з Дебальцевого на Слов'янськ, проте не встигають підтягувати свої фланги.

"Не встигають російські фланги. Вони вперлися в лінію оборони від Часового Яру до Костянтинівки по лівому флангу, по правому флангу від Сіверська до Білогорівки, повернути вони не можуть. Тому просування ОЗУ Пригожина може бути в будь-який момент підрізане ударами на Попасну з боку Білогорівки (з північного сходу) і з заходу - з боку тієї ж Костянтинівки" - вказав він.

За словами Світана, обидві сторони розуміють оперативну обстановку, яка складається не на користь "Вагнер". Однак ЗСУ поки не можуть притиснути найманців через мокрий грунт, який не дозволяє задіяти на фронті важку техніку. 

ПВК "Вагнер" виснажені під Бахмутом, Пригожин заявив про кінець

Нагадаємо, що на початку березня з'явилися дані про те, що сили ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, на які Москва поставила "ставку" для захоплення українського Бахмута, сильно виснажені. Про це, зокрема, згадував військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Проблеми найманців також визнав сам Пригожин. Нещодавно, коментуючи проблеми бойовиків з постачанням, він заявив, що ПВК взагалі незабаром зникне

Вас також можуть зацікавити новини: