Окупанти запустили повітряні кулі на територію України / фото Міноборони РФ

Військовий експер Олег Жданов розповів, навіщо Росія влаштувала атаку повітряними кулями, які днями зафіксували в Дніпропетровській області.

"У Дніпропетровській області було зафіксовано таке явище як повітряні кулі. Вони запустили цю купу зондів для того, щоб перевантажити нашу систему ППО, щоб вона почала працювати за цими зондами. Але справа в тому, що ППО не бачить ці зонди. Вони радіолокаційному відношенні вони прозорі і РЛС їх не бачить, їх бачать тільки тактичні засоби, там де є візуальна електронна оптика", - сказа він в ефірі.

Жданов вважає, що для окупантів було основне завдання, щоб наша ППО, особливо тактична ланка швидко кинулася збивати ці кулі.

"А в цей час поки ППО зайнята збиттям цих куль, армійська авіація працювала по передньому краю наших військ, і при цьому засоби не встигали б відволіктися на російську армійську авіацію. Я не зустрів інформації про те, що до цих куль були прив'язані якісь вибухові речовини", - додав він. 

Масовані ракетні атаки РФ: подробиці

10 лютого російські окупанти вчинили 14-ту ракетну атаку на об'єкти Української енергетичної інфраструктури.

Того дня вони випустили по Україні понад 100 ракет. Окупанти потрапили в об'єкти теплової та гідрогенерації та трансформатори, у багатьох регіонах були застосовані аварійні відключення електроенергії. Також були пошкоджені чотири теплоелектростанції ДТЕК, постраждали енергетики.

У ЗСУ попередили, що наступна масована ракетна атака РФ може відбутися на річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну, а саме 24 лютого.