Німецький танк Leopard / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що Німеччина може не постачати Україні танки Leopard через їх якість і може побоюватися репутаційних втрат. 

"В принципі цілком можливо, що репутаційні втрати для країни і постачальника вони звичайно ж будуть. Ну ті ж Panzerhaubitze 2000 про яку ми говоримо. З одного боку мені хвалили військові наші Caesar французький і сказали, що це хороша гаубиця в плані контрбатарейної боротьби, а з іншого боку мені написали, що ця САУ теж капризуля і теж вимагає дуже часто ремонту і обслуговування. Залишається у нас "три сокири", але вона в полегшеному варіанті, який нам передали", - сказав Жданов в ефірі.

Він зазначив, що HIMARS показав себе чудово.

"Черга на два роки, завод вже не знає як виконати замовлення всіх бажаючих, розширює виробництво і залучає додаткових фахівців і так далі. Отримали величезну популярність MLRS, зараз все отримають і MARS, і французький варіант, і просто M270. Так що все залежить від якості: війна - це перевірка якості будь-якого озброєння", - додав експерт.

Передача танків Leopard Україні-подробиці

Канцлер Німеччини Олаф Шольц раніше заявляв, що Берлін не відправляє Україні танки Leopard II, щоб не допустити "розширення масштабів війни".

При цьому радник глави офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що українські військові скоро отримають танки Abrams і Leopard.

Пізніше стало відомо, що німецька влада не планує самостійно займатися питанням передачею танків Leopard Україні. Це робитиметься в координації з партнерами по Північноатлантичному альянсу.