Німеччина не постачає Україні танки, щоб не допустити війни НАТО з Росією / фото REUTERS

Німеччина не відправляє Україні танки, бо не бажає спровокувати розширення масштабів війни. Якщо почнуться бойові дії між НАТО і Росією, то це "буде катастрофа".

Таку заяву зробив федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц в інтерв'ю виданню The Times.

"Це дуже небезпечна війна. Ми підтримуємо Україну. Ми робимо це таким чином, щоб не доводити ситуацію до стану війни між Росією і НАТО, тому що це було б катастрофою", — сказав Шольц.

Відео дня

За словами канцлера, Німеччина "дійсно багато робить" в рамках підтримки України. Глава уряду вважає, що ФРН відправила нашій країні "величезну масу дуже ефективної зброї".

Поставки танків і військова допомога від Німеччини: що відомо

  • Парламент ФРН 23 вересня не зміг проголосувати за пропозицію Опозиційного блоку ХДС / ХСС про негайне постачання танків та іншої бронетехніки Україні. Депутати коаліції і члени "лівої" фракції виступили проти.
  • Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт повідомляла, що Берлін домовився з партнерами в НАТО не надавати танки Україні "в односторонньому порядку".
  • За останній місяць ФРН передала нашій країні 2 РСЗВ Mars II, 50 бронетранспортерів Dingo і 9 додаткових зенітних самохідних артилерійських установок Gepard. Німеччина також пообіцяла відправити ще 4 САУ Panzerhaubitze 2000 і боєприпаси для них.

Вас також можуть зацікавити новини: