Аеродромна інфраструктура в Україні вже готова до прийому F-16, зазначає експерт / фото Getty Images

До прийому літаків F-16 в Україні вже все готово, але залишається одна головна умова, без якої поява їх у нашій країні поки що неможлива. Про це сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі Radio NV.

За його словами, F-16 з'являться в Україні тільки в тому разі, якщо в країні буде постійна система ППО.

"Я думаю, ми могли б їх уже бачити, у принципі, аеродромна інфраструктура до цього готувалася прискорено, десь у три-чотири рази швидше наші Повітряні сили і технічний персонал оснащують аеродроми, тому що прийняття [на озброєння] F-16 - іноді справа років", - підкреслив Мусієнко.

Відео дня

Водночас він підкреслив, що без гарантованого захисту аеродромів навряд чи буде ухвалено рішення про розміщення F-16.

"Хто нам дасть літаки за таких умов, якщо нам не вистачає ППО прикрити деякі об'єкти? Відповідно, зараз завдання буде зокрема наростити прикриття стратегічних об'єктів, такі як аеродроми. Після того, коли буде гарантовано захист, прикриття, тоді, я думаю, що і з'являться F-16. Підготовка до цього триває і дуже швидко, інтенсивно з нашого боку", - зазначив експерт.

F-16 - в Україні - новини

Раніше глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що перші винищувачі F-16 Україна отримає цього року. Тоді ж очікується прибуття навчених пілотів.

При цьому, за словами Остіна, очікується, що Україна отримає спочатку понад ескадрон винищувачів.

Вас також можуть зацікавити новини: