Україна чекає від партнерів винищувачі F-16 / US Air Force

Воєнний експерт Defense Express Іван Киричевський назвав умову для успішних ударів по аеродромах РФ.

"Щоб виконати серію успішних набігів вглиб РФ, треба буде спочатку пройти період повітряних боїв. Коли наші пілоти на сучасних F-16 з сучасними ракетами зможуть відігнати російські літаки, що скидають керовані авіабомби на прифронтові райони, зможемо мріяти про удари по аеродромах", - зазначив він в інтерв'ю УНІАН.

На його думку, з цим зможуть впоратися і батареї Patriot: "Але темпи виробництва ракет для цих комплексів вкрай малі".

Відео дня

Також Кірічевський зазначив, що росіянам дало можливість відновити ядро льотного складу після колосальних втрат спочатку:

"З одного боку, так, втрати великі. Росіяни навіть використовували "Вагнер" для набору льотчиків, які за кадровими умовами не проходили, але були готові до польоту в один кінець. Але рубіж у двісті літаків ми пройшли ще у травні 2022 року. На жаль, темпи втрат знизилися. Це дало росіянам можливість відновити ядро льотного складу".

Пілот порівняв F-16 і МіГ-29

Нагадаємо, пілот Повітряних сил ЗСУ, український військовий з позивним" Мунфіш", який зараз опановує винищувач F-16, описав свої перші враження від процесу навчання.

Коментуючи різницю між МіГ-29 і F-16, зауважив, що "відразу впадає в очі наявність багатофункціональних дисплеїв і наявність обладнання для роботи з бортовим комп'ютером".

Вас також можуть зацікавити новини: