Український пілот розповів про навчання на F-16 за кордоном / фото US Air Force

Пілот Повітряних сил ЗСУ, український військовий з псевдо "Мунфіш", який зараз опановує винищувач F-16, описав свої перші враження від процесу навчання.

За його словами, 6-8 місяців триватиме курс навчання у пілотів. Програму підготовки адаптували саме під українських пілотів з урахуванням їхнього бойового досвіду, передає Еспресо.

"Мунфіш", коментуючи відмінність між МіГ-29 та F-16, зауважив, що "одразу впадає в око наявність багатофункціональних дисплеїв та наявність обладнання для роботи з бортовим комп’ютером".

Відео дня

"Цікаві відчуття від ручки управління літаком. Кабіна доволі тісна, але вона дуже ергономічно відпрацьована. Приїжджаючи сюди, ми всі прекрасно розуміємо, чим відрізняється робота з прицілом, робота з озброєнням, як приблизно вводити дані у бортовий комп’ютер і так далі", - сказав пілот.

Він додав, що вже незабаром українські пілоти мають розпочати перші польоти з інструкторами у кабіні винищувача F-16.

Винищувачі F-16 для України - останні новини

До коаліції з навчання українських пілотів увійшли Данія, Нідерланди, Бельгія, Канада, Люксембург, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Швеція та Велика Британія. Повітряні сили ЗСУ показали, як українські пілоти вчаться керувати винищувачами F-16.

Норвегія заявила, що передасть Україні винищувачі F-16 - вона стала третьою країною НАТО, яка зробила це, після Нідерландів і Данії.

Вас також можуть зацікавити новини: