Україна чекає на винищувачі F-16 / фото US Air Force

Американський винищувач F-16 - "чутливий звір" порівняно з літаками радянських часів, до яких звикла Україна, зазначив колишній пілот морської піхоти США Том Ріхтер, який керував літаками під час служби в Національній гвардії, передає Business Insider.

За словами льотчика, F-16 - високотехнологічні літаки.

"Це примадонна, вона дуже чутлива і потребує серйозного обслуговування", - сказав він, додавши, що українські літаки МіГ радянської епохи є більш "грубими і незграбними" та потребують меншого обслуговування.

Відео дня

Нагадується, що 10 українських пілотів пройшли підготовку в Королівських ВПС і тепер перейдуть на підвищення кваліфікації у ВПС Франції, перш ніж навчаться керувати F-16.

Також наголошується, що близько 50 українських технічних фахівців навчаються обслуговуванню та ремонту літаків, які настільки складні, що для обслуговування кожного з них зазвичай потрібно від восьми до 14 людей.

F-16 для України - актуальне

Нагадаємо, днями ЗМІ писали, що незрозумілість навколо графіка поставок американських винищувачів F-16 Україні насамперед залежить від готовності українських пілотів.

Спікер Пентагону, генерал-майор Патрік Райдер відповів на запитання про те, чи стане кордон Росії своєрідною "червоною лінією" для винищувачів F-16, які західні союзники передадуть Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: