Генерал Райдер заявив, на чому фокусується повітряна коаліція / колаж УНІАН, фото US Air Force, REUTERS

Речник Пентагону, генерал-майор Патрік Райдер відповів на запитання про те, чи стане кордон Росії своєрідною "червоною лінією" для американських винищувачів F-16, які західні союзники передадуть Україні.

"Справді, ми тут говоримо про надання Україні унікального повітряного потенціалу, знову ж таки, який має зосередитися на захисті України своєї суверенної території всередині суверенних кордонів України. Те, на чому фокусується повітряна коаліція, - це забезпечення України підготовкою, яка необхідна їй для управління цими літаками. І, нарешті, як ви кажете, доставка F-16 в Україну", - заявив він в інтерв'ю Радіо Свобода.

За його словами, США "зосереджені на тому, щоб допомогти Україні захистити свою суверенну територію і повернути її".

Відео дня

"Сполучені Штати не воюють із Росією. Ми не прагнемо війни з Росією", - сказав Райдер, відповідаючи на запитання, чому партнери України все ще мають своєрідні "червоні лінії" щодо типів озброєнь, які вони надають Україні, а також щодо географії їхніх ударів.

Винищувачі F-16 для України - актуальне

Нагадаємо, президент Румунії Клаус Йоганніс дав згоду на навчання українських пілотів на F-16.

Йдеться про навчання українців, які працюватимуть із винищувачами F-16, у новоствореному Європейському навчальному центрі F-16 (EFTC) на військово-повітряній базі Фетешті. Українські пілоти, за даними ЗМІ, мають прибути на базу влітку.

Вас також можуть зацікавити новини: