Бойові літаки для України: у МЗС зробили невтішну заяву

Міністр Дмитро Кулеба дав інтерв'ю німецькій газеті Bild am Sonntag.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зізнався, що не очікує швидких поставок винищувачів Україні.

"Я не очікую, що поставка винищувачів відбудеться найближчим часом, тому що це дуже складне завдання з точки зору логістики і техніки", - заявив він німецькій газеті Bild am Sonntag.

При цьому він додав:

"Тому ми говоримо, що навчання українських пілотів на західних винищувачах має розпочатися вже зараз, щоб, коли буде ухвалено рішення про постачання літаків, ми не витрачали час і багато місяців на навчання".

Бойові літаки F-16 та МіГ-29 для України - Актуальні новини

Як писав УНІАН, у Повітряних силах ЗСУ заявили, що винищувачі МіГ-29 від Польщі та Словаччини посилять боєздатність парку літаків, які зараз є у ВСУ. Разом з тим там додали, що у росіян в рази більше авіаційне угруповання, тому Україні зараз потрібна краща техніка, ніж МіГ-29. Наприклад, американські винищувачі F-16.

До цього президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава готова надати Україні винищувачі: "Та частина МіГ-29, яка залишилася в Польщі і яка зараз служить у наших Військово- повітряних силах, - ми готові передати ці літаки, і я впевнений, що Україна була б готова негайно їх використовувати".