Марк Фейгін спрогнозував, на що піде Путін в Україні напередодні виборів у США / скріншот

Російський диктатор Володимир Путін може піти на активізацію наступальних дій в очікуванні на президентські вибори у Сполучених Штатах Америки. Таку думку висловив опозиціонер Марк Фейгін. 

"Путін, звісно, попри вичікувальну позицію до періоду виборів у США, точно готується й розпочне якісь наступальні дії на сході, можливо, на півдні. На півдні складніше, але на сході можна припустити", – зазначив він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

Говорячи про загрозу наступу з Білорусі, Фейгін додав, що Путін витримає паузу, оскільки якщо спробувати втягнути її у війну, виникне проблема з Лукашенком. Останній, за словами опозиціонера, розуміє, що Україна відповість. Крім того, українські військові звели дуже міцну оборону лінію на півночі.

Відео дня

Водночас наступ на Харків, Суми або Чернігів опозиційний політик вважає відкритим питанням. Така операція більш імовірна, ніж нове вторгнення з території Білорусі. 

"Тому що сам Лукашенко до останнього опиратиметься такому розвитку подій, адже розуміє, що це не залишить йому жодних шансів, він не має вже відносин із Заходом, і зрозуміло, які в нього стосунки з Кремлем. Але з Україною сякий-такий негласний паритет існує – ти нас не чіпаєш, не дозволяєш нової Бучі й подібного жаху, який був, а ми поки що терпимо це все. І цей статус-кво Лукашенка влаштовує. А якщо цю ситуацію рухати, то хтозна. До Путіна не дотягнешся, а до Лукашенка набагато простіше, ось у цьому справа. Тому я вважаю, що там буде все набагато складніше. Навіть, якщо це станеться, у Лукашенка не питатимуть", – каже Фейгін.

Війна в Україні: це варто знати

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов каже, що Путіну не вдалося цілком залучити армію Білорусі у загарбницьку війну проти України. Проте відомство відстежує цю ситуацію в розвитку. За його словами, білоруський чинник Путін використовує для відволікання уваги. 

Тим часом у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті. За добу на передовій відбулося 72 бойових зіткнення. Тільки на Купʼянському напрямку українськими захисниками було відбито 21 атаку з боку противника. 

Вас також можуть зацікавити новини: