Андрій Єрмак попередив, що загрожує світу у разі отримання Володимиром Путіним бажаного щодо України / колаж зі скріншоту й фото УНІАН

Якщо російський диктатор Володимир Путін під час повномасштабної війни проти України отримає те, чого хоче, то по всьому світу виникне ціла серія нових протистоянь.

Надавати допомогу Україні зараз - це означає захищати свободу і безпеки Землі, розповів очільник Офісу президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак в інтерв'ю El Mundo. "Якщо Путін отримає те, що хоче, ми побачимо цілу серію нових конфліктів по всьому світу. Війна в Україні показала, що будь-який конфлікт має вплив на весь світ", - заявив чиновник.

Співбесідник підкреслив, що допомагати українській державі сьогодні - це не просто захищати всіх європейців. "Саме тому військова допомога має бути збільшена, а економічні санкції проти Росії мають бути посилені. Я хочу підкреслити, що допомога Україні - це не благодійність. Це інвестиція (Заходу, - Ред.) в безпеку. Ми продовжуємо покладати великі надії на американську та європейську допомогу", - додав очільник ОП.

Відео дня

Продовжується війна в Україні - останні новини, які варто знати

Нагадаємо, наприкінці минулого року Володимир Путін заявив, що цілі війни росіян проти українців не змінилися - РФ нібито хоче домогтися "денацифікації", демілітаризації та нейтрального статусу України.

Українська сторона вважає, що РФ хоче захопити всю Україну, і якщо це станеться, то тоді агресія росіян загрожуватиме і західним державам. Президент Володимир Зеленський говорив, що 2024 рік має стати вирішальним. Лідер українців назвав Путіна хижаком, "який не задовольняється замороженими продуктами".

Вас також можуть зацікавити новини: