Дим над Кримським мостом має специфіку / фото Telegram-канал"Кримський вітер"

Генерал армії Микола Маломуж розповів, про що свідчать нові удари по Кримському мосту і коли чекати його знищення.

"Нанесення удару модернізованими ракетами С-200 вже порушило всю логістику на мосту. Перед цим ще кілька ударів дронів - це ще перекрили на кілька днів. Тобто, ми зараз проводимо тактичні атаки на міст з одного боку, припиняємо на певний час руху техніки і резерву Росії на територію Криму і далі на південь. А з іншого боку тестуємо систему захисту моста кожен раз. І ось цей білий дим - це не дим заховати танк на полі бою, як деякі експерти кажуть, - сказав він в ефірі.

Маломуж стверджує, що він має специфіку.

"Насичення певними речовинами металізованими, щоб відвернути систему наведення від моста: пішла хмара і в іншу сторону ракета летить і вона втрачає орієнтир та не по мосту йде, а в цю хмару. Вони зараз створили 8 систем захисту: протиповітряної оборони, електронного придушення, дезорієнтації (димова з елементами також нейтралізації наших ракет). Ну і звичайно, це фізичне, це техніка, яка там стоїть двох сторін і інші там служби які працюють по контрдиверсії тобто багато", - заявив генерал.

За його словами, вирішальний час для знищення моста - той період, коли ми будемо наступати вже на територію Криму і коли будемо заходити в Крим.

"Тоді є і сенс вдарити по мосту геть, щоб знести і відповідно по Чорноморському флоту. Я хочу пов'язати ці дві позиції обов'язково, тому що тоді закриваємо питання всіх ресурсів. Це нанесення ударів Storm Shadow і SCALP моментом все. Це удари надводними дронами і повітряними дронами, тут же в цей момент удари нашої авіації", - сказав він.

Можливо відволікання або реальні спеціальні операцій наших диверсантів і розвідників, які можуть проводити паралельно зі всякими діями в форматі для відключення або послаблення позицій.

"Ось такий комплексний і підхід і такі великі ресурси: це по 400 кг скажімо. А якщо їх будуть сотні це десятки тонн впадуть на міст, там не треба, щоб опори навіть повністю розвалили. Хоча вони розваляться, а падатимуть цілі прольоти залізничні та автомобільні. Цього достатньо і вони ніколи не відновлять міст, тим більше в період активний бойових дій", - додав генерал.

Дим на Кримському мосту - деталі

12 серпня близько першої години дня у районі Кримського мосту прогриміли вибухи. Вибухи повторилися десь через годину. Згодом стало відомо, що рух автотранспорту по мосту перекрито. У РФ заявили про спробу ракетної атаки по переправі, зазначивши, що все було відпрацьовано їх ППО. В інтернет-мережі було поширено фото сильного задимлення в районі Кримського мосту в Керченській протоці.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому ведіозверненні запевнив, що Україна не залишить без відповіді жоден злочин російських окупантів, і задимлення Керченського мосту є одним із свідчень цьому.

Вас також можуть зацікавити новини: