Голова Меджлісу порадив росіянам терміново їхати з Криму

За його словами, виграє той, хто вже сьогодні перетне Кримський міст.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров порадив росіянам залишити півострів після сьогоднішніх вибухів.

"Громадяни Росії, які незаконно перебувають або оселилися в окупованому РФ Криму! Щойно ви отримали перший "дзвінок", який вказує вам негайно залишити територію окупованого РФ Криму", - написав він, маючи на увазі вибухи на російській авіабазі в Криму. 

Він наголосив, що їхнє перебування в окупованому Криму є незаконним і злочинним.

"Не втрачайте час, виїжджайте з окупованого РФ Криму вже сьогодні. Пам'ятайте, виграє той, хто вже сьогодні перетне міст через Керченську протоку!", -  зазначив він, звертаючись до росіян.

Вибухи в Криму 9 серпня: що варто знати

Вдень у вівторок, 9 серпня, в захопленому Російською Федерацією Криму сталися вибухи в районі військового аеродрому біля міста Саки. 

Саме з цієї авіабази ворожі літаки летіли бомбити Запорізьку, Миколаївську та Херсонську області.

Через вибухи почалася пожежа. Відомо, що є пошкоджене майно, постраждалі та загиблі. 

Окупаційна "влада" заявила, що взяла місце вибуху в оточення - в радіусі 5 кілометрів встановлені огорожі, місце патрулюють силовиків. Це нібито зробили з метою недопущення поранення місцевих жителів. 

Також повідомлялося, що в Новофедорівці (в 5 кілометрах від міста Саки) почали евакуювати жителів прилеглих до аеродрому будинків.

Колишній радник глави МВС України Віктор Андрусів натякнув, що потужні вибухи в Криму 9 серпня сталися внаслідок обстрілу, здійсненого українською стороною.

У Міноборони Росії стверджували, що вибухи сталися через те, що здетонували боєприпаси.

Вас також можуть зацікавити новини: