Владислав Селезньов оцінив наслідки тактичного успіху армії України в межах Горлівки / колаж з фото facebook.com/GeneralStaff.ua та sprotyv.info

Штурмовики ЗСУ зачистили від росіян один з териконів у районі тимчасово захопленої Горлівки Донецької області, і це тактичний успіх Збройних сил України.

Зачистка терикона від ворога - "це тактичний епізод, але він вкрай важливий", розповів полковник запасу, військовий оглядач Владислав Селезньов в ефірі каналу "FreeДом". "Росіяни змушені були в спішному порядку перекидати на цю ділянку фронту додаткові ресурси, щоб відновити статус-кво, а це значить, що ці ресурси були відвернені з інших ділянок фронту. Швидше за все, з напрямку південніше від Бахмута", - зазначив співрозмовник.

За його словами, вороги використовують свою перевагу в живій силі. "...безумовно, нехай і тактичний, але успіх (звільнення терикона в Горлівці, - Ред.)", - заявив офіцер запасу.

Відео дня

Нагадаємо, за відомостями Генштабу ЗСУ, наші бійці тривалий час рухалися вперед південніше міста Бахмут.

У центрі уваги Горлівка - новини останньої години

12 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що українські воїни в межах Горлівки відбили у ворога один з териконів. Варто зазначити, що цей об'єкт перебував під контролем російських загарбників понад дев'ять років.

Раніше колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії Микола Маломуж дав прогноз щодо війни проти Росії на 2024 рік. На його думку, для нашої країни та Заходу в наступному році має настати "момент істини".

Вас також можуть зацікавити новини: