Росія збирає ресурси для завдання масованих ударів по Україні, сказала Гуменюк / фото wikimedia.org

Російські окупанти наразі дотримуються довготривалої паузи і не здійснюють ракетні обстріли через накопичення ресурсів для атак у майбутньому.

Про це під час інформаційного телемарафону "Єдині новини" розповіла керівниця обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк. Вона зазначила, що той факт, що зараз РФ не використовує ракети типу Х-101, може говорити про те, що вони готують певний потенціал на зиму. 

"Цілком імовірно, що якраз таку високоточну зброю як "Калібри" ворог може застосовувати по об'єктах критичної інфраструктури, так як вони це робили і минулого разу. Крім того, ми спостерігаємо довготривалу паузу щодо невикористання ворогом ракет повітряного базування типу Х-101, якими вони полюбляли гатити минулого блекауту, і це може говорити про підготовчий період, який певним чином ворог використовує для накопичення цього виду озброєння", - сказала Гуменюк.

Відео дня

При цьому, за її словами, перебування ракетоносіїв у Чорному морі навіть у пунктах базування становить високий рівень ракетної загрози для всієї території України, а коли ці кораблі виходять на бойове чергування - то додатковий рівень загрози підіймається. Вона підкреслила, що у таких ситуаціях реагувати треба оперативно.

Росія готується взимку обстрілювати Україну ракетами

Як повідомляв УНІАН, 6 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що цієї зими російські терористи будуть намагатися знищити енергосистему України

Відповідаючи на запитання про те, чи можливі цього року масштабні ракетні атаки з боку РФ, представник ГУР Андрій Юсов нагадав, що у минулий осінньо-зимовий період найчисельніша атака рашистів містила близько 120 ракет одночасно. За його словами, зараз у ворога немає відповідних запасів ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: