Гуменюк прокоментувала вибухи в Криму / фото Радіо Свобода

Начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк прокоментувала нічну "бавовну" у тимчасовано окупованому Росією Криму. За її словами, наразі додаткова інформація щодо роботи сил оборони по Кримському півострову потребує уточнення.

"Тому поки що спостерігаємо, а десь навіть неприховано радіємо", - наголосила Гуменюк. 

Вона уточнила, у Криму розташовані певні запаси росіян, в тому числі і чорноморського флоту РФ. 

Відео дня

"Відтак, будь-яка робота та знищення цих запасів - абсолютно законні цілі", - зазначила очільниця прес-центру сил оборони півдня.

Гуменюк також додала, що стратегія захисту росіянами Керченського мосту затопленими баржами є заспокійливою для самих окупантів, адже "захищаючись з моря, треба спостерігати й за повітрям". 

"Знаєте, коли нервуються, то руки мають бути чимось зайняті. От приблизно такий стан у них зараз відносно цієї зайвої конструкції. Військово-політичним керівництвом України доля цієї конструкції визначена, а значить сили оборони продовжать це (атаки - УНІАН) робити", - сказала вона. 

Представниця сил оборони півдня також прокоментувала атаки безпілотників й на території Росії.  

"Ми анонсували, що починаємо сезон бавовни. Вона буде квітнути, поки будуть сприятливі умови. Поки що нас все влаштовує… Звісно, мають настати й у нас жнива", - підсумувала вона підвищення інтенсивності таких атак.

Вибухи в Криму - останні новини

Як повідомляв УНІАН, минулої ночі у тимчасово окупованій Феодосії в Криму пролунали вибухи. Зокрема, "бавовна" завітало до однієї з будівель в районі Керченського шосе, там виникла пожежа, а на деяких вулицях зникло світло на певний проміжок часу.

Місцеві Telegram-канали повідомляли про атаку безпілотника, який нібито збила російська протиповітряна оборона. Водночас, окупаційна адміністрація повідомила про нібито збиття ракети, уламки якої пошкодили лінії електропередач на сході Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: