Окупанти не віддадуть Крим так легко, як можна було б розраховувати. Однак, навряд чи за півострів будуть запеклі бої.

Таку думку висловила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону.

"Я не думаю, що так легко віддадуть Крим, як ми могли б розраховувати. Але те, що таких запеклих боїв не буде - це більш вірогідно. Скоріш за все, битва залишиться за Донеччиною та Луганщиною, а Крим пройде по іншому сценарію", - розповіла вона.

РФ готується до боїв у Криму: останні новини

Як повідомляв УНІАН, за інформацією Генштабу ЗСУ, окупаційна самопроголошена "влада" на Херсонщині готується до втечі на територію Криму через побоювання деокупації. Водночас на самому півострові загарбники нарощують оборону, зокрема, будують фортифікаційні споруди.

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович спрогнозував, коли настане "кризовий час" для російської армії в Україні, який дозволить ЗСУ повернути Крим. За його словами, окупанти "видихнуться" вже наприкінці квітня, що дозволить українським військам розпочати контрнаступ. 

Американський генерал Бен Годжес вважає, що Крим можна звільнити від окупантів до кінця літа, якщо українська армія отримає від країн-партнерів необхідну зброю.

Вас також можуть зацікавити новини: