Херсон сьогодні, 17 травня: що відбувається в місті та області

Місто окуповане росіянами, з нього масово виїжджали люди.

Ситуація у Херсоні та області напружена через те, що місто і деякі населені пункти регіону окуповані Росією.

Слідкуйте за онлайн-трансляцією того, що відбувається в Херсоні та області у вівторок, 17 травня:

21:17 Люди з Херсона пишуть, що в області росіяни обстріляли з РСЗВ колону цивільних автомобілів, яка намагалася виїхати з міста.

20:21 На території Херсонської області російські військові грабують музеї та приватні колекції. Вкрадене вони вивозять до окупованого Криму - ГУ розвідки.

19:30 Найближчими днями виплатять пенсії у Нововоронцовській громаді. Це стосується пенсіонерів, які отримували гроші через мережу Укрпошти та проживають на неокупованих територіях, повідомив депутат селищної ради Дмитро Бурлай.

19:26 На Південнобузькому напрямку окупанти активних бойових дій не проводили. Фіксувалися обстріли наших підрозділів з мінометів та ствольної артилерії. Окупанти продовжують інженерні роботи з дообладнання другої лінії оборони залізобетонними конструкціями.

18:31 Російським танкам відриває вежі навіть у глибокому тилу. Британські ракети Brimstone вже прибули на фронт і почали смажити окупантів.

17:15 Людмила Денісова повідомляє, що окупанти під дулами автоматів змушують підприємців організувати туристичний сезон в окупованій Арабатській Стрілці у Херсонській області.

16:32 Російський снайпер вбив волонтера Антона Кушніра, який вивозив людей з окупованої території Херсонщини, а назад доправляв гуманітарні вантажі, повідомив депутат Херсонської міської ради Іван Бебко.

15:16 За фактом підриву Північно-Кримського каналу Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру заступнику командувача Чорноморського флоту РФ з матеріально-технічного забезпечення та командиру 11-ї окремої інженерної бригади Південного військового округу. Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у міжнародний розшук.

13:20 Від чого "звільнили" Херсонську область військові Росії: статистику наслідків вторгнення Росії оприлюднило Міністерство з реінтеграції тимчасово окупованих територій.

12:09 Жителям Херсона доводиться долати 64 російські блокпости, щоб дістатися з тимчасово окупованого міста до підконтрольної території. Деякі з блокпостів розташовані на відстані 1-1,5 км один від одного. Машини їдуть через Берислав до Кривого Рогу – повідомляють ЗМІ

11:43 В Осокорівці внаслідок обстрілів військовими РФ пошкоджені Палац культури, багатоквартирний будинок та магазин. У школі вибиті вікна і частково зруйнований дах спортзали.

11:08 Священик ПЦУ розповів про похорони трагічно загиблих Херсонських тероборонівців. Тільки зараз херсонський настоятель храму зміг поділитись подіями 2 березня. Того дня він допоміг організувати похорон розстріляних учасників Херсонської тероборони. Священик повідомив, що з метою безпеки раніше показати це було неможливо. Трагедія сталася 28 лютого в Бузковому парку міста, коли розпочинався штурм Херсона російськими військовими. Тоді невелика група сміливих місцевих учасників тероборони з коктейлями Молотова в руках намагалися зупинити колону окупантів. Але через обстріл загинули всі, хто вийшов на героїчне протистояння. Після цього російські загарбники кілька днів не давали забрати розірвані тіла тероборонівців для поховання. 2 березня родичі з волонтерами все ж таки змогли зібрати та поховати загиблих.

9:42 ВСУ знову "дали спеку" оркам поблизу Чорнобаївки. "Вогнем реактивної артилерії знищено ворожий склад паливно-мастильних матеріалів", – повідомили в ОК "Південь".‌‎

9:32 106 батальйонно-тактичних груп російських окупантів зараз перебувають в Україні, — представник Пентагону. Найбільша концентрація між Херсоном із західного боку та Маріуполем зі східного. Також — від Запоріжжя з півночі до Великої Новосілки Донецької області.

9:16 На Південнобузькому напрямку російські військові активних бойових дій не проводили. Продовжували обстрілювати підрозділи ЗСУ із ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Лимани, Таврійське, Трудолюбівка і Осокорівка - Генштаб ЗСУ

05:05 Місцеві Telegram-канали повідомляють про звуки вибухів в області неподалік від Херсона.

02:43 У соцмережах повідомляють про бої в окупованих районах Миколаївської та Херсонської областей, звуки відльотів у секторі Чорнобаївки та автоматні черги в Херсоні.

01:44 Проукраїнські настрої на окупованих територіях Херсонщини та Миколаївщини залишаються високими, попри терор та заборони. Про це повідомив спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров. "Місцеві продовжують відстоювати позицію та доводити, що Херсон - це Україна, а вони - українці".

01:17 За минулу добу на півдні українські військові та авіація нанесли понад 100 уражень ворожих позицій. Зокрема, вогнем реактивної артилерії знищено склад пально-мастильних матеріалів поблизу славнозвісної Чорнобаївки.

Раніше повідомлялося, що на півдні України, зокрема на Херсонщині, наростає гуманітарна криза. Окупанти не пропускають волонтерів з гуманітарною допомогою і грабують гуманітарні вантажі.

Вас також можуть зацікавити новини: