Військовий Андрій Шишук розповів про бої за Авдіївку / фото з телеграм-каналу Ганни Маляр

Російські окупанти продовжують штурми Авдіївки Донецької області. Основний напрямок для окупантів – Авдіївський коксохімічний завод, розповів військовослужбовець ЗСУ Андрій Шишук. 

"Росіяни дуже хочуть заскочити за нашу передову позицію і там вигрузити піхоту. Вони згодні на це жертвувати техніку, людей, бронегрупи. Коли танк прокладатиме дорогу, вони хочуть проскочити першу позицію і десь там вигрузити все, щоб їхні люди не мали ніякої змоги відступити, окрім як вступити в бій. Ось така тактика", – додав він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

Говорячи про атаки в районі Авдіївського коксохіму, боєць зауважив, що коли через терикон виїжджає ворожа техніка, російські загарбники намагаються під'їхати впритул до території заводу.

Відео дня

Шишук зазначив, що протягом останнього тижня на Авдіївському напрямку росіяни вели штурми маленькими бронегрупами. Ворожі сили зосереджували зусилля на напрямку Степового. 

"Напрямок був на Коксохім. Цей напрямок в них і залишиться, бо через терикон до Коксохіма йде бетонна дорога, а в напрямках Степового і північніше – поля і грунтовки. Зараз, коли все розмокає, особливої змоги туди дістатися технікою в них не буде. Ці спроби були тиждень тому і декілька днів тому", – пояснив він.

За словами військового, майже всі ворожі атаки закінчилися тим, що назад поверталися максимум одна чи дві одиниць техніки противника.

Війна в Україні: ситуація на передовій

Протягом доби на фронті відбулося 67 бойових зіткнень. За даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони України відбили біля 60 ворожих атак. Зазначається, що окупанти вели штурмові дії на Купʼянському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та інших напрямках. 

Тим часом Сили оборони утримують позиції на лівобережжі Херсонської області. Українські захисники завдають вогневого ураження противнику.

Вас також можуть зацікавити новини: