Дмитро Снєгирьов розповів про втрати окупантів під Авдіївкою / фото з телеграм-каналу Ганни Маляр

Російські окупаційні війська втрачають в районі Авдіївки Донецької області свої найбільш боєздатні підрозділи. Там утилізовано вже понад 10 тисяч особового складу противника, заявив військовий експерт, співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов.

Як зазначив експерт в ефірі "Еспресо", зараз можна говорити про те, що ворог змінив тактику в районі Авдіївки. Раніше він вдавався до масованих наступів, а зараз – користується тактикою "вагнерівців", яку вони застосовували під час атак на Донеччині.

"Якщо раніше це були масовані наступи, тобто бронеколони під прикриттям до однієї батальйонно-тактичної групи, то тепер це тактика ПВК "Вагнер", яку вони задіювалипід час штурмів у Соледарі та Бахмуті, – дія малими мобільними групами від 8 до 15 осіб. Це велика кількість мобільних груп, які за рахунок скорочення лінії фронту створюють вогневу перевагу на певній ділянці фронту та намагаються прорвати оборону ЗСУ", – пояснив він.

Відео дня

Снєгирьов наголосив, що на Авдіївському напрямку відбувається постійний тиск на ЗСУ з боку ворога. Бої там не припиняються ні на добу.

"Мовою статистики зазначу, що 10 тис. особового складу противника вже утилізовано, а також 200 одиниць бронетехніки та 120 танків. Тобто незалежно від зміни ворожої тактики та стратегії, ЗСУ успішно утилізують російських окупантів. Досить показовий момент, коли в районі Авдіївки без сліду пропали три елітні розвідгрупи, при чому це підрозділи спецпризначення. І у росіян ґвалт, куди ж ті поділися. Авдіївка перетворюється для них на такий собі Бермудський трикутник, де зникають найбільш боєздатні підрозділи російської армії", – сказав експерт. 

Ворог розуміє, що в нього немає можливості прорвати оборону ЗСУ. Через це він перекидає на Авдіївський напрямок оперативні резерви з Лиманського напрямку. Зокрема, туди відправили 2-гу загальновійськову армію РФ. Такі дії з боку командування ворожої армії  значно послаблюють позиції росіян у моменті прориву української оборони на Куп'янсько-Лиманському напрямку, а він для окупантів є ключовим.

Війна в Україні: важливі новини за 25 листопада

За даними Генштабу ЗСУ, протягом доби на передовій відбулося понад 40 бойових зіткнень. Росіяни вели штурми на чотирьох напрямках. Тільки на Авдіївському Сили оборони стримали 17 ворожих атак. 

Тим часом українська авіація та ракетники завдали ударів по ворогу. Мішенню для пілотів Сил оборони став ворожий особовий склад, російська техніка та озброєння. Підрозділи ракетних військ уразили 7 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 4 артилерійських засоби та склад боєприпасів росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: