Половина "Кинжалів" не досягла цілей / фото ua.depositphotos.com

Під час російської ранкової атаки у суботу, 13 січня, половина запущених аеробалістичних ракет "Кинджал" не досягла цілей.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону. Всього було зафіксовано пуски шести таких ракет.

"Сьогодні ми бачили шість "Кинжалів", ми про них повідомляли… Половина точно не досягла цілей – це 100%", - сказав Ігнат. 

Відео дня

Ззагалом понад 20 повітряних цілей, окрім восьми збитих, не досягли своєї мети. Вони або впали у полі, або зазнали впливу українських засобів радіоелектронної боротьби, або підірвалися у повітрі. 

"Добре, що російські ракети не лише протидію отримують Сил оборони, а й дедалі гірше летять "точно в цель", як вони пишуть. Ми бачимо погіршення. Ракети стають менш якісними і не долітають до своїх цілей. Можливо, це стосується і дронів-камікадзе. Будемо сподіватися, що така тенденція збережеться і надалі", - додав Ігнат.

Атака на Україну 13 січня

У ніч на 13 січня і рано вранці російські окупанти завдали ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, аеробалістичні, балістичні, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні БПЛА - всього зафіксовано 40 засобів повітряного нападу 

Сили ППО знищили 7 крилатих ракет Х-101/Х-555 / х-55 і 1 керовану авіаційну ракету х-59. При цьому більше 20 всіх перерахованих засобів повітряного нападу, що не потрапили в статистику збитих, не досягли своїх цілей, в результаті активної протидії засобами РЕБ.

Вас також можуть зацікавити новини: