Інститут вивчення війни не підтверджує звільнення ЗСУ села Киселівка біля Херсона

Триває контрнаступ ЗСУ на півдні.

Немає жодних візуальних підтверджень звільнення українськими військами села Киселівка поблизу окупованого Херсона.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Напередодні голова Херсонської облради Олександр Самойленко заявив про нібито деокупацію Киселівки, і ЗСУ від обласного центра розділяє "єдиний населений пункт - Чорнобаївка". 

Проте військові аналітики не знайшли підтвердження цієї заяви, оскільки українське командування досі зберігає оперативне мовчання щодо просування ЗСУ на півдні, а рашистські блогери це заперечували. 

Немає також ніяких фото- і відеопідтверджень від самих українських військових.

Напередодні в Інституті вивчення війни стверджували, що підрозділи російської армії покинули передові позиції у Киселівці та перейшли ближче до Дніпра. 

Війна в Україні: актуальні дані

ЗСУ в ході контрнаступу на Харківському напрямку звільнили вже близько 8 тис. 500 квадратних кілометрів території.

Всього лінія фронту розстягнулася на 2500 кілометрів, з них 1200 - активні бойові дії.

На Донецькому напрямку ворог не залишає спроб просунутися вглиб української території. Сили оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Майорськ, Зайцеве, Отрадівка, Весела Долина, Водяне та Новомихайлівка

В результаті контрнаступу на півдні захисники взяли під вогневий контроль майже всю Херсонську область. ЗСУ витісняють угруповання ворога шляхом точних ударів по логістичних шляхах, що забезпечують постачання противника боєприпасами і технікою.

У зв'язку з військовою поразкою під Харковом росіяни вже кілька днів прицільно б'ють по критичній інфраструктурі України. 14 вересня були атаковані гідротехнічні споруди в Дніпропетровській області. У Кривому Розі спостерігається підняття рівня місцевої річки, жителів кількох районів евакуюють.

З початку повномасштабної війни ЗСУ ліквідували вже 53 650 окупантів, знищено тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: