РФ може отримати балістичні ракети від Ірану / скріншот

Якщо Росія отримає від Ірану балістичні ракети, це стане серйозною загрозою для України, заявив речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає РБК-Україна.

"Знаючи про складнощі у відбитті балістичних атак, окупанти будуть прагнути накопичувати ракети. І якщо вони все ж отримають їх від Ірану, для України це буде становити небезпеку", - заявив він.

При цьому Ігнат нагадав, що точні характеристики цього типу озброєння досі залишаються невідомими. Проте У ЗСУ оцінюють загрозу від іранських ракет як значну:

Відео дня

"Це серйозна загроза. Про ці ракети вже рік говорять. Наскільки вони ефективні і точні, ніхто не знає. Звичайно, Іран буде розповідати, що вони краще, але вони не краще "Іскандера", це 100%. Але якщо Росія їх отримає, це серйозна проблема".

Іранські ракети Fateh-110 і Zolfaghar - думка

Нагадаємо, українські засоби протиповітряної оборони (ППО) мають розроблені алгоритми протидії іранським ракетам Fateh - 110 і Zolfaghar, заявляв військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

На його думку, не виключено, що у разі отримання іранських ракет Росія буде застосовувати Fateh-110 в ближніх зонах, з найменшою концентрацією ППО, а Zolfaghar - по значно більшій площі тилової України, де немає засобів ППО, здатних перехоплювати дані ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: