Підрозділи "Шторм-Z" фактично стали штрафними батальйонами / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Існування підрозділів "Шторм-Z" вказує на проблеми в російській армії при проведенні наступальних операцій у війні проти України. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Росія здебільшого продовжує розраховувати на спеціально визначені підрозділи "Шторм-Z" для локальних наступальних операцій в Україні. Ці групи, чисельністю до роти, імовірно вперше були розгорнуті у 2022 році. Існує реалістична можливість, що Росія першочергово розглядала їх як відносно елітні організації, які здатні захопити тактичну ініціативу", - повідомляє розвідка.

Проте, як відзначає розвідка, з минулої весни цього року, підрозділи "Шторм-Z" фактично стали штрафними батальйонами, укомплектованими з числа засуджених та військовослужбовців регулярної армії, притягнутих до дисциплінарних звинувачень.

Відео дня

При цьому, численні дані свідчать про те, що цим підрозділам приділяється найменший пріоритет для логістичної і медичної підтримки, але одночасно вони регулярно отримують накази йти в атаку.

"Російські війська часто здійснюють ефективну оборону. Однак, існування "Шторм-Z" підкреслює надзвичайні труднощі, з якими стикається Росія у формуванні піхоти, боєздатної проводити ефективні наступальні операції", - наголошує розвідка.

Війна в Україні - втрати

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти щодня втрачають на фронті в Україні велику кількість солдатів та військової техніки, що останнім часом особливо видно в районі Авдіївки Донецької області. Там ворог використовує тактику схожу на ту, якою росіяни послуговувалися під час атак на Бахмут.

У першій хвилі в атаку переважно йдуть завербовані "зеки" або представники ПВК. Часто там є підрозділи "Шторм-Z". Друга хвиля – свіже поповнення мобілізованих з тимчасово окупованих територій.

Вас також можуть зацікавити новини: