Військовий Кирило Сазонов розповів, як росіяни проводять штурми / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти щодня втрачають на фронті в Україні велику кількість солдатів та військової техніки, що останнім часом особливо видно в районі Авдіївки Донецької області. Там ворог використовує тактику схожу на ту, якою росіяни послуговувалися під час атак на Бахмут. 

Як зазначив в ефірі "24 каналу" політолог і військовий Кирило Сазонов, у першій хвилі в атаку переважно йдуть завербовані "зеки" або представники ЧВК. Після цього окупанти кидають в бій підрозділи, які складаються з людей, набраних на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також Криму.  

"Першими йдуть ті, кого не шкода. Часто там є підрозділи "Шторм-Z". Друга хвиля – свіже поповнення мобілізованих з тимчасово окупованих територій. Їх взагалі не шкодують. Вони просто йдуть вперед, щоб ворог міг побачити, де наші міномети, кулеметні позиції тощо", – пояснив Сазонов. 

Відео дня

У такий спосіб окупанти намагаються визначити позиції українських військ, після чого застосовують дрони та артилерію і кидають у бій більш досвідчені підрозділи.

Військовий наголосив, що у загарбників великий мобілізаційний ресурс, і вести оборону в таких умовах дійсно важко. 

"Такі штурми виснажують. Втрати у нас також є. Оборона Авдіївки теж дається непростою ціною. Але наше командування вживає заходи", – додав Сазонов.

Війна в Україні: новини, які варто знати

Росія зосередила на тимчасово окупованих територіях України понад 400 тисяч військових. Таку інформацію навів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За його словами, у ворога достатньо сил для проведення окремих операцій на окремих ділянках фронту. Водночас про повторення сценарію 24 лютого 2022 року не йдеться. 

Тим часом тривають бої в районі Авдіївки. Росіяни ведуть штурми, незважаючи на величезні втрати як у техніці, так і в особовому складі. Очільник Авдіївської МВА Віталій Барабаш наголосив, що окупанти стягують дедалі більше сил і засобів на той напрямок, посилився вогневий вплив з боку противника. 

Вас також можуть зацікавити новини: