Історична ніч: Росія використала велику кількість "Кинжалів" і не досягла успіху - експерт

Це було вперше, коли РФ використала "Кинджал" для масової атаки.

Російські окупанти під час ракетної атаки рано вранці 16 травня намагались продавити українську систему ППО.

"Сьогодні відбулася історична ніч, тому що ворог намагався використати усі хитрощі й можливості, аби продавити нашу ППО. Ще не було такого, щоб в одній повітряній атаці використовувалось 6 або більше "Кинджалів". Йдеться про 18 ракет, з них 6 "Кинджалів", - заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами військового експерта, це вперше, коли Росія використовувала "Кинджал" для здійснення масової атаки. Попри старання ворога, ЗРК Patriot показав себе дуже ефективно.

"Було ще 3 ракети, які запускалися з С-400 або з "Іскандер-М", який так само може нести "Кинджал". Ворог в короткій атаці використовував усі наявні можливості. Саме "Кинджал" вважається найбільш складною ціллю. Робота ЗРК Patriot була надзвичайно ефективною", - наголосив Згурець.

Ракетна атака 16 травня

Як повідомляв УНІАН, Росія здійснила вже восьму масовану атаку по Києву. Обстріл був винятковий за своєю щільністю - велика кількість ракет за дуже короткий проміжок часу.

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, що сили ППО збили усі випущені окупантами ракети. Загалом противник випустив 18 ракет різних типів, серед яких "Калібри", "Кинджали", С-400 ("Іскандер-М"). Всі 6 аеробалістичних ракет Х-47 "Кинджал" під час нічної ракетної атаки летіли у бік столиці.

Пізніше у ДСНС показали кадри наслідків ракетної атаки росіян по Києву.

Вас також можуть зацікавити новини: