На півдні триває контрнаступ ЗСУ / t.me/landforcesofukraine

Інститут вивчення війни попередив, що контрнаступ українських сил може зайняти місяці і не є швидким процесом.

Про це йдеться у звіті ISW.

ЗСУ використовують цей час для розгрому вразливих ділянок уздовж лінії фронту, запобігаючи руйнуванню міст і сіл.

Відео дня

Аналітики зазначають, що час початку контрнаступу ЗСУ відповідає деградації російського наступального потенціалу на заході Херсонської області.

Немає підстав підозрювати, що українське командування обрало недоречний час для контрнаступу, зазначають експерти. Тому в Інституті радять не піддаватися на російські інформаційні операції, що зображують український контрнаступ в Херсонській області провальним або зображують Україну безпорадною маріонеткою західних господарів.

"Міноборони Росії почало проводити інформаційну операцію з подання контрнаступу України як такого, що рішуче провалився практично відразу після того, як він був оголошений", - йдеться у звіті.

Цей наратив просувають і рашистські блогери, які традиційно критикують дії Кремля. Головна мета - переконати, що контрнаступ ЗСУ було розпочато "занадто пізно".

Також кремлівська пропаганда буде просувати тезу, що контрнаступ було розпочато Зеленським і "з політичних причин", а сам Залужний нібито його відмовляв.

"Військові дії в масштабах цього контрнаступу не увінчаються успіхом або провалом за день або за тиждень. Українські офіційні особи давно визнали, що у них немає величезної маси механізованих сил, яка потрібна була б для проведення блискавичної операції зі знищення російської оборони в Херсонській області або де-небудь ще. Замість цього вони протягом декількох місяців створювали умови, атакуючи і порушуючи російські наземні шляхи постачання, командні пункти управління і т.д.", - пояснюють аналітики.

Як повідомляв УНІАН, ЗСУ офіційно оголосили про контрнаступ на півдні 29 серпня. За цей час українські сили вже посунули лінію фронту, констатували в британській розвідці.

Вас також можуть зацікавити новини: