Жданов спрогнозував, чи отримають ЗСУ ізраїльські танки Merkava / фото uk.wikipedia.org

Військовий експерт Олег Жданов сумнівається, що Україна отримає ізраїльські танки Merkava.

Як зазначив експерт, швидше за все, ЗСУ можуть передати радянські танки ті країни, яким Ізраїль продасть свої.

Говорячи про особливості танків Merkava, Жданов сказав:

Відео дня

"Це не найширший танк, він створювався з більш вузькою гусеницею і більш вузькою колією для того, щоб він почувався більш впевнено у кам'яній пустелі, поміщався між ось цими природними перешкодами, які там можуть бути. Це абсолютно не впливає на його застосування у якихось інших кліматичних умовах".

Експерт різко відкинув висновки, що цей танк ніде, крім Ізраїлю, не зможуть застосовувати: "Це абсолютно необґрунтовані претензії".

Також Жданов повідомив, що під час створення танка Merkava за основу бралася конструктивна схема побудови радянської БМП-1.

Танки Merkava - що повідомлялося раніше 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ізраїль веде переговори про продаж свого танка Merkava двом країнам, одна з яких розташована у Європі. Це стане першим випадком експорту флагманської бойової машини.

Повідомлялося, що Ізраїль зняв зі зберігання 200 бойових машин - танки Merkava Mk.2 і Merkava Mk.3. Військовий експерт Андрій Крамаров не вважає, що в Єрусалимі різко ухвалять рішення про передачу наступальної зброї Києву, враховуючи, що раніше Ізраїль не охоче надавав допомогу Україні.