Експерт пояснив, чи надасть Ізраїль Україні танки Merkava / фото uk.wikipedia.org

Єрусалим розглядає можливість продажу танків Merkava країнам Європи. Ізраїль зняв зі зберігання 200 бойових машин.

"Танки Merkava Ізраїль не експортував за винятком Сінгапуру. Ця країна має на озброєнні приблизно 25 цих машин в останній модифікації Merkava Mk.4. Зараз йдеться про 200 машин Merkava Mk.2 та Merkava Mk.3, знятих зі зберігання, які повинні експортуватися Ізраїлем", – розповів військовий експерт Андрій Крамаров.

При цьому він не вважає, що в Єрусалимі різко приймуть рішення про передачу наступальної зброї Києву, враховуючи, що раніше Ізраїль не охоче надавав допомогу Україні.

Відео дня

"Зараз країни-партнери України зі Східноєвропейського блоку розуміють, що в Європі триває велика війна і потрібно посилювати свою оборону. Раніше вони передали нам зі своїх складів радянські модернізовані танки Т-72. І тепер, припустив він, можливо, вони планують поповнити свій парк вже більш ефективною бронетехнікою", - підсумував експерт.

Продаж танків Merkava - що відомо

16 червня видання Reuters повідомило, що Ізраїль веде переговори про продаж танків Merkava двом країнам, одна з яких знаходиться в Європі. 

За словами представника Міноборони Ізраїлю, що рекордний попит на ізраїльську продукцію частково пов'язаний з бажанням країн поповнити свої арсенали після надання Україні зброї для війни з Росією. 

Вас також можуть зацікавити новини: