Діти Кадирова нібито на війні в Україні / Скріншот

Глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров стверджує, що його неповнолітні сини беруть участь у війні проти України.

У своєму Телеграм-каналі поплічник Путіна опублікував відео, на якому вони нібито "забезпечують вогневе прикриття бійцям".

Зазначимо, що про відправку на криваву війну проти України своїх синів (Адама, Елі і Ахмата 14, 15 і 16 років) Кадиров заявив ще 3 жовтня. 

За словами глави Чечні, його діти перебувають на лінії зіткнення, де зараз точаться запеклі бої. Він стверджує, що вони "пробралися впритул до позицій ЗСУ й забезпечили вогневе прикриття бійцям". Сини перебувають в окопі нібито в супроводі командира полку "Ахмат" Заміда Чалаєва. На відео вони ведуть вогонь.

Варто нагадати про ратифіковану Росією Конвенцію ООН про права дитини: нею забороняється участь дітей до 15 років у військових діях, це вважається військовим злочином.

Кадиров у війні проти України

З перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну окупанти-кадирівці беруть у ньому участь. Часто їх критикують за те, що вони лише знімають "відосики" на передовій, через що їх прозвали TikTok-воїнами.

Після оголошеної Путіним мобілізації в РФ глава Чечні Рамзан Кадиров на нараді з оперативним штабом заявив, що у Республіці мобілізація проводитися не буде. 

Кадиров пояснив це тим, що за час війни в Україні Республіка "перевиконала план".

Участь у бойових діях за час війни взяли 20 тисяч чеченців, каже Кадиров. Чечня перевиконала "спущений план" на 254%, заявив він. Про який план йдеться, ким і яким чином він був затверджений, не уточнювалося.

Вас також можуть зацікавити новини: