Кадиров стверджує, що знайшов Адама Делімханова / фото Kadyrov95

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що повідомлення щодо поранення і смерті його соратника депутата Адама Делімханова являються нібито фейком. 

"Я це знав з самого початку фейкового вкидання, але вирішив продемонструвати всім, в першу чергу українцям, до якої міри опустилися їхні засоби масової інформації. Це наскільки потрібно не поважати свою аудиторію, щоб нахабно брехати, свідомо знаючи, що брехню можуть спростувати. А коли я підлив масла у вогонь, вже автори фейку самі повірили в свою казку", - написав глава Чеченської Республіки. 

Рамзан Кадиров також прикріпив до посту фото, на якому зображений і Адам Делімханов. Журналісти звернули увагу на кілька цікавих деталей на фото Кадирова з Делімхановим, яке голова Чечні опублікував на підтвердження того, що депутат живий і здоровий.

Видання "Агентство" зазначає, що мапу створено, ймовірно, до жовтня минулого року.

Фото опрацьовано таким чином, що на ньому практично не видно населених пунктів. Проте загальні контури зрозумілі. На карті ДНР позначена як регіон за межами РФ. Так було до 30 вересня, коли Путін "включив" "ДНР" до складу Росії.

Крім того, на карті також видно лінію фронту, і вона явно відрізняється від поточної. Як захоплені на карті позначені території Харківської області, які ЗСУ деокупували на початку осені.

"Питання викликає й погода на фотографії. Командир спецназу "Ахмат" Апти Алаудінов приблизно о 12:30 сказав ТАСС, що Делімханов поїхав до Кадирова. Але на опублікованій Кадировій фотографії досить темно, ніби ввечері або перед дощем. За даними сервісу "Яндекс. Погоди", у Грозному в середу очікується гроза, а напередодні, як повідомляв сам Кадиров, республіку накрили сильні зливи і шквалистий вітер. Все це не завадило людям на фотографії сидіти на траві і розкласти на ній карту", - пише агентство.

Незважаючи на заяви Кадирова про те, що інформація про загибель чи поранення Делімханова - фейк, сам депутат досі не "вийшов в ефір" і не робив жодних заяв щодо стану свого здоров'я.

Інформація про ліквідацію Делімханова - деталі

14 червня журналіст і доброволець Збройних сил України Кирило Сазонов повідомив, що Адама Делімханова в Приморську Запорізької області ліквідували наші воїни.

Командир 72-ї бригади російської армії Роман Веневітін повідомив, що координати депутата злили члени приватної військової компанії "Вагнер".

"Права рука" Кадирова Адам Делімханов дійсно потрапив під обстріл. Топ- "кадировець" вижив, але зник. Про це повідомляв проект "ВЧК-ОГПУ".

Вас також можуть зацікавити новини: