Якщо Росія підірве Каховську ГЕС, Крим залишиться без води на 10-15 років / фото УНІАН, Віталій Данильченко

У разі підриву Каховської ГЕС російськими окупаційними військами Крим залишиться без водопостачання на 10-15 років чи навіть назавжди. 

Про це заявив секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов в інтерв'ю Sky News.

"Нам доведеться почекати і подивитися, але якщо вони її підірвуть, то ідея водопостачання в Криму зникне на 10 чи 15 років, а можливо, і назавжди. Тоді виникає питання, навіщо їм потрібен Крим, якщо вони збираються залишити його без води", – наголосив Данілов. 

Відео дня

Секретар РНБО зазначив, що російська армія замінувала Каховську ГЕС "із застосуванням величезної кількості вибухівки".

Загроза підриву Каховської ГЕС: що відомо

Керівниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що російські окупанти продовжують методичну підготовку до техногенного шантажу на Каховській ГЕС. Вони продовжують ретельно охороняти підступи до цього об'єкта і не підпускають туди нікого, крім перевірених власних співробітників.

Публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю УНІАН розповів, що Путін намагається перекрити неминучу здачу Херсона підривом Каховської ГЕС. Водночас він додав, що як і у разі підриву Каховської ГЕС, після поразки окупантів під Херсоном і виходу українських військ на цю ГЕС Крим залишиться без води.

Вас також можуть зацікавити новини: