Повідомляється. що за його життя лікарі боролися до останнього / скріншот

В Одесі, в однієї з лікарень, померла ще одна людина, яка була важко поранена 29 квітня, коли російські війська запустили по місту балістичну ракету з касетною бойовою частиною. Як повідомили у міській раді, медики не змогли врятувати хлопця, бо він отримав дуже серйозні травми.

"На жаль, кількість жертв російської атаки на Одесу 29 квітня збільшилася до семи осіб", - розповіли у мерії.

Йдеться, що 8 травня в лікарні померла ще одна поранена людина - хлопець, 2001 року народження.

Відео дня

"За його життя лікарі боролися до останнього. Висловлюємо співчуття родині загиблого", - наголошують у міській раді.

За даними очільника Одеської ОВА Олега Кіпера, станом на 7 травня у лікарнях міста та області перебувало 15 людей, які були поранені внаслідок російських ракетних атак по Одесі 29, 30 квітня та 1 травня.

У важкому стані 7 травня було пʼятеро осіб, серед яких 4-річна дівчинка що була поранена під час  атаки на узбережжя Одеси 29 квітня. Ще десятеро дорослих перебувають у стані середнього ступеня важкості.

Жахливий удар по Одесі 29 квітня - що повідомлялося

Нагадаємо, увечері 29 квітня армія РФ завдала по Одесі ракетного удару по прибережній зоні - одному з елітних районів міста. У цей час там було багато людей, які відпочивали, зокрема після робочого дня.

Згодом стало відомо, що удар завданий, ймовірно, балістичною ракетою з касетною бойовою частиною. Касетні боєприпаси розлетілися на 1,5 км. Внаслідок загинуло 5 цивільних осіб (двоє з них вмерли у лікарні), понад 30 отримали поранення. Згодом у лікарні померла ще одна важко поранена людина.

Внаслідок атаки значно пошкоджено будівлю Палац студентів Національного університету "Одеська юридична академія", відомий як "Замок Гаррі Поттера". Також пошкоджено 25 цивільних автомобілів, 20 приватних житлових будинків, інфраструктурні об'єкти тощо.

Серед поранених - двоє дітей (16-річний хлопець та дівчинка, якої ще немає 5 років), вагітна жінка та колишній нардеп Сергій Ківалов, який є засновником та екс-ректором Одеської юридичної академії, а також президентом Міжнародного гуманітарного університету (МГУ). На території палацу загинув проректор МГУ Борис Васильєв.

Вас також можуть зацікавити новини: