Яка ситуація в Києві зараз? / фото УНІАН

Напередодні РФ завдала ракетних ударів по Шевченківському району Києва. 

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в суботу, 30 квітня, в Києві та області:

22:00 20 тимчасових переправ відкриють у Київській області до кінця квітня – Кубраков До кінця поточного місяця на ключових інфраструктурних об'єктах Київської області завершаться основні відновлювальні роботи та буде відкрито 20 тимчасових переправ. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Відео дня

21:13 Бабуся в селі Горенка Київської області пече паски в печі свого зруйнованого будинку.

20:55 У Київській області буде діяти комендантська година.

20:13 "Примара Києва" не загинула Раніше видання The Times опублікувало статтю про легендарний столичний "Примару" і назвало їм майора Степана Тарабалку, який загинув у повітряному бою. Однак у ЗСУ інформацію спростували та розповіли про справжню особу герой

20:03 У столиці Ісландії на честь Києва назвали площу. Київська площа знаходиться на перехресті вулиць, де розташовані іноземні посольства, зокрема російське. Офіційно місце в Рейк'явіку буде подвійна назва – Kænugarður/Kýiv-torg, а англійською називатиметься Kyiv Square.

19:19 Третій місяць денацифікації: у Києві російськомовні діти співають Гімн Січових Стрільців. Наслідком російської "спецоперації" з "денацифікації" України стало масове повернення російськомовних українців до української мови та культури.

18:06 У столичних супермаркетах продовжується дерусифікація. Була ковбаса "московська", а стала "Київською".

17:43 Укрзалізниця повідомляє про поновлення онлайн-продажів квитків на потяги!👌 Квитки знову можна купувати через сайт та чат-бот.

17:26 У зв'язку з військовим становищем в Україні у травні 2022 року робітниками є всі дні, за винятком субот та неділь.

16:47 Грабував магазини в Бучі: поліція відправила 37-річного мародера до ізолятора Поліцейські Бучанщини повідомили про підозру мародеру, який орудував у магазинах Бучі Про крадія, який під час російської окупації виносив товари із місцевих магазинів, правоохоронцям повідомили тероборонівці. Відомо, що 37-річний чоловік виніс із трьох магазинів рибальське спорядження, будінструменти та оргтехніку, які згодом виявили в його квартирі.

16:35 Могутнє відео знищення боєприпасів, знайдених на території Київської області. Нагадуємо, що в області відбувається розмінування, не лякайтеся звуків вибухів, коли не оголошено повітряну тривогу.

15:36 Макрон під час телефонної розмови із Зеленським пообіцяв активізувати надання військової та гуманітарної допомоги Києву.

15:33 Новини добра. З Риги до Києва приїхали 11 сучасних пасажирських автобусів На кожному автобусі є принт із символічного муралу з обіймами, зробленим у Ризі латвійським художником. Як повідомив Віталій Кличко, разом із автобусами до столиці приїхала також гуманітарна допомога. "Це для нас сьогодні дуже важливо. Нам слід оновлювати та збільшувати парк громадського транспорту. Робити пересування містом, особливо в цих складних умовах, комфортним для киян", - повідомив Кличко.

15:12 Столичний музей поповнився уламком літака окупантів, який бомбардував Ірпінь Наразі хвостова частина російського Су-25СМ стала музейним експонатом Національного військово-історичного музею України Літак мав бортовий номер RF-91 961 та належав до 18 полку штурмової авіації Повітряно-космічних сил Російської Федерації Приморського краю.

14:00 Комендантська година у Києві та області з 30 квітня по 8 травня діятиме щодня з 22:00 до 5:00.

13:40 "Київгаз" обстежує газопроводи будинків Шевченківського району столиці, пошкоджених внаслідок ворожих ракетних обстрілів 28 квітня. Ракета потрапила до негазифікованого будинку. А для безпеки мешканців газопостачання було оперативно перекрито у дев'яти сусідніх багатоповерхівках – лише 665 квартир, серед яких є частково пошкоджені через вибухову хвилю.

13:25 Дефіцит бензину: експерт пояснив, як розв'язати проблему з пальним.

13:06 Кладовище у Київській області, південних та східних районах України, де були або продовжуються бої – небезпечні для відвідувань, попереджають сапери.

12:33 Повністю завершено роботи з відновлення газопостачання у 117 населених пунктах Броварського, Вишгородського, Фастівського та частково Бучанського районів.

12:06 Ще один тимчасовий міст відкрито на Київщині. Продовжуємо відновлювати транспортне сполучення регіону. Міст трасою М-07 через річку Ірпінь з'єднає Бучу та Гостомель зі столицею.

11:47 За добу працівники ДСНС виїжджали на ліквідацію 12 пожеж на Київщині. Звертаємо увагу на збільшення пожеж внаслідок загорання сухої трави. Тільки за останню добу зафіксовано 7 таких випадків.

11:00 Навіть в умовах війни лікарі рекомендують не забувати про фізичні вправи та приділяти їм хоча б пів години на день, оскільки це дозволяє знизити рівень стресу та зміцнити організм.

10:42 У Гостомелі цвинтарі на поминальні дні закриють через небезпеку. Про це повідомив голова воєнної адміністрації Тарас Думенко.

10:22 У столиці Ісландії на честь Києва назвали площу. Київська площа знаходиться на перетині вулиць, де розташовані іноземні посольства, зокрема й російське.

09:55 У Макарові підірвали снаряди збитого ще у березні Мі-8

09:22 Через масштабні черги на київських АЗС у деяких водіїв починають здавати нерви. У мережі вже опублікували відео конфлікту через нібито недотримання черги.

06:57 30 квітня вже близько 6 години ранку на столичних автозаправках утворилися величезні черги через дефіцит пального, пише Главком. Черга виникла на АЗС, де ще можна купити бензин, в одному зі спальних районів Києва.

06:00 Дивитися онлайн, що відбувається у Києві:

Черга виникла на АЗС в одному зі спальних районів Києва / фото glavcom.ua

06:45 Начальник Гостомельської селищної військової адміністрації Тарас Думенко повідомив, що у Гостомелі під Києвом кладовища на поминальні дні будуть закриті через небезпеку мінувань. Цього року просять громадян поминати близьких удома чи в церкві.

03:52 У Києві вже працюють 27 іноземних дипломатичних представництв, заявив президент Володимир Зеленський. Це надзвичайно важливий жест підтримки України, наголошує він.

01:44 Голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович повідомив, що серед вулиць, які в Києві пропонують перейменувати, є близько 30, які точно не можна перейменовувати.

Нагадаємо, Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну вранці 24 лютого 2022 року. На початку квітня Київську область вдалося звільнити від окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: