Росія, швидше за все, накопичує ракети / скріншот

Востаннє Росія застосувала по території України ракети Х-101/ 555 вночі 21 вересня. Подальша відсутність пусків основної ударної номенклатури тільки переконує у тому, що їхній процес накопичення проводиться грунтовно, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Також зазначу, що навіть якщо вони накопичать 200 ракет, то одночасно запустити їх не зможуть, оскільки у такому випадку вже виникає проблематика наявності і функціональних можливостей носіїв ракет", - написав він.

За словами експерта, звичайно ж, у РФ не закінчилися ракети:

Відео дня

"У ніч проти 21 вересня Росія застосувала по території України 43 ракети Х-101/555, з яких 36 були збиті. З того дня, ракети даного типу по території України не застосовувалися. У свою чергу це не говорить про те, що вони у них закінчилися, адже не може закінчитися те, що виробляється".

При цьому Коваленко докладно описав, скільки ракет може виробляти Росія на місяць:

  • Х-101/555 (у росіян виробництво ракет Х-101/555 здійснюється із середнім показником 2 ракети на добу; при цьому проводиться відновлення ракет, які були непридатні до використання і вимагали глибокого ремонту; переважно це ракети Х-55; таким чином, на місяць Російський війська можуть виробляти в середньому 60 ракет Х-101/555/55 +/- 20%);
  • КРМБ"Калібр" (на місяць виробництво може становити до 40-45 ракет);
  • "Іскандер-М" (виробництво цих ракет нестабільне і критично залежне від поставок іноземних комплектуючих, але у середньому на тиждень вони можуть видавати 3-4 повністю боєготові ракети);
  • Х-47М2 "Кинджал" (ще більш критичне за кількістю іноземних комплектуючих засіб ураження; до складу Х-47М2 "Кинджал" входить більше 300 мікросхем, мікрочіпів та іншої продукції іноземного виробництва; виробництво їх в середньому становить 2-3 боєготові ракети на місяць).

РФ накопичує ракети для ударів

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіяни почали менше використовувати крилаті ракети. Імовірно, Росія накопичує крилаті ракети для повторення енергетичного терору під час опалювального сезону, заявила начальник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Ракети Х-101, Х-555, Х-55 вони можуть використовувати для масованих ракетних ударів вже під час опалювального сезону", - сказала вона.

Вас також можуть зацікавити новини: