Бійці ЗСУ проходитимуть духовну реабілітацію в Лаврі під керівництвом  військових капеланів / фото t.me/annamaliar

Військові капелани Збройних сил України допомагатимуть військовослужбовцям відновлюватися на території Національного заповідника Києво-Печерська Лавра після його "українізації" у зв'язку з "очищенням" від попів УПЦ МП

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у Telegram: "Після того, як Києво-Печерська Лавра стала насправді українською, тут буде місце духовного відновлення українських військовослужбовців", - наголосила Маляр.

Зокрема, українські бійці проходитимуть духовну реабілітацію після випробувань війни.

Відео дня

"Наразі до циклу програми залучено військових капеланів підрозділів бойового складу ЗСУ, які надалі стануть наставниками груп військовослужбовців, які проходитимуть духовне відновлення", - уточнила Маляр.

Також, під час перебування на території заповідника, військовослужбовці братимуть участь у культурно-освітніх заходах, духовних та релігійних практиках, майстер-класах з іконопису, оглядатимуть експозиції музеїв.

Лавру зареєстрували як монастир у складі ПЦУ

Як повідомляв УНІАН, 1 грудня 2022 року Свято-Успенську Києво-Печерську лавру офіційно зареєстрували як монастир у складі Православної церкви України (ПЦУ).

У березні Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" розірвав договір з УПЦ МП про безоплатне користування Лаврою. Ченці УПЦ МП повинні були виселитися з монастиря до 29 березня. Однак вони цього не зробили, а почали проводити протестні акції там.

У квітні колишній намісник Печерської Лаври Павло Лебідь (відомий як "Паша-Мерседес") отримав підозру у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та виправданні російської агресії. В якості запобіжного заходу суд призначив йому цілодобовий домашній арешт.

Вас також можуть зацікавити новини: