Буданов не виключає, що вихід на кордони 91-го року не означатиме закінчення війни / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Після звільнення окупованих Росією територій (Криму, Донбасу) і виходу на кордони 1991 року Україна повинна буде створити умови для зони безпеки вздовж кордонів.

"Як цього домогтися, є багато варіантів... Чи йти нам далі - питання не до мене, а створити зону безпеки навколо кордону - необхідність. Є багато варіантів, як досягти цієї мети", - заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю Forbes.

Буданов згоден з тим, що вихід на кордони 91-го року може не означати закінчення війни, і що Україні доведеться постійно оборонятися:

Відео дня

"Можна перевести війну в зовсім інший формат, можна перейти до незмінної оборонної операції. Хороший приклад - Ізраїль, що живе постійно у стані війни, проводить оборонну операцію по своїх кордонах. Найімовірніше, це приведе нас до вирішення внутрішніх проблем на раніше окупованих територіях, це величезний блок питань".

Війна в Україні - актуальні новини 

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні попередньо складають понад 145 тисяч чоловік особового складу. Також РФ втратила: 3 тисячі 334 танків, 6 тисяч 569 бойових броньованих машин, 2 тисячі 345 артилерійських систем, 471 реактивну систему залпового вогню, 243 засоби протиповітряної оборони.

На даний момент російські війська продовжують наступати на п'яти напрямках - Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському.