ЗСУ проводять контрнаступальні дії на окремих ділянках фронту / фото УНІАН

Розв'язана Росією війна проти України закінчиться у 2024 році, певен військовий експерт, полковник Збройних сил України в запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

"У центрі Європи затяжний конфлікт такого рівня ніхто точно терпіти не буде. Тому без американської допомоги, за допомогою європейських держав цю війну ми закінчимо виходом на держкордон... Війну закінчимо наступного року точно. Європа вже не винесе війни довше. Європа дасть все. Навіть без Америки, зрештою. Якщо американська бюрократія буде гальмувати, то європейці вже жити в такому не будуть, дадуть все для того, щоб ми вийшли на держкордон. Ну, а далі будуть дотискати Путіна", - вважає експерт.

За його словами, ЗСУ зупинили в листопаді минулого року:

"Як тільки росіяни почали бігти з правого на лівий берег. У нас були можливості. Якби не зупинили рух озброєння, особливо американці, у нас були можливості в минулому році зайти у Крим на плечах відступаючого ворога, форсувати Дніпро і за різними напрямками ми вже були б в Криму... З початку року знову пішла допомога, досі ця техніка йде, і поки, якщо чесно, я б не сказав, що хтось збирається затримувати".

Експерт дав зрозуміти, що швидкість звільнення українських територій залежатиме від надання ЗСУ авіації:

"Без авіації другий етап буде важчим, і, швидше за все, вже влітку наступного року доведеться ломитися у гори Донбасу і Крим, якщо літаків не дадуть".

Контрнаступ ЗСУ - успіхи за 2 тижні

Нагадаємо, за останні два тижні українські захисники звільнили вісім населених пунктів. Як повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр мова йде про: Новодарівку, Левадне, Сторожове, Макарівку, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П'ятихатки.

Вона також додала, що Сили оборони за тиждень знищили понад 400 одиниць російської техніки і озброєння, а втрати Росії в особовому складі на всіх напрямках склали понад 4 600 убитими і пораненими.

Вас також можуть зацікавити новини: