Світан дав прогноз / фото 22 окрема механізована бригада

Розв'язана Росією війна в Україні може затягнутися ще мінімум на два роки. При цьому все залежатиме від передачі ЗСУ далекобійної зброї, прогнозує військовий експерт Роман Світан, передає 24 канал.

"Наступний рік точно будемо воювати і 2025 рік. Можна говорити, що на 100%, тому що в одну літню кампанію ми можемо виконати тільки одну стратегічну задачу. Є уявлення про їхню чіткої послідовності. 2024 рік-це рік вільного Криму для України або принаймні виконання завдань щодо його звільнення. А вже не раніше 2025 року вихід на державний кордон і звільнення Донбасу", - зазначив він.

За словами Світана, терміни можуть зрушити, тому що все залежить від переданих сил і засобів, модифікацій, кількості ракет і літаків, техніки і озброєння для винищувачів.

Відео дня

"Далі - від кількості боєприпасів і гарантій поставок зброї протягом літньої кампанії в наступному році можна виконувати першочергову мету - вихід на Скадовськ, Армянськ і захід до Криму", - заявив експерт.

Війна в Україні - новини 

Як писав УНІАН, за 16 грудня російські війська наступали за кількома напрямками, застосовуючи і авіацію, щоб прорвати українську оборону.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, а протягом доби по всьому фронту сталося 71 бойове зіткнення.

Вас також можуть зацікавити новини: