Колишні "вагнерівці" відмовляються служити у російській армії, - ISW

Міноборони РФ пропонувало колишнім співробітникам ПВК "Вагнер" зарплату в 110 000 рублів (близько 1200 доларів), "перспективні" посади та звання.

Російське міністерство оборони намагається вербувати колишніх співробітників приватної військової компанії "Вагнер", але безуспішно. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на інсайдерське джерело.

Зазначається, що російське оборонне відомство з вересня 2023 року намагалося залучити екс-бійців ПВК "Вагнер" на їхній колишній базі в Молькіно (Краснодарський край) для операцій в Африці.

"Міноборони (РФ) пропонувало колишнім співробітникам ПВК "Вагнер" зарплату в 110 000 рублів (близько 1200 доларів), "перспективні" посади та звання, а також формування окремого підрозділу, здатного діяти в Лівії, Сирії, Малі та Буркіна-Фасо", - стверджує співрозмовник ISW.

При цьому, за його словами, понад 120 колишніх бійців групи відмовилися від пропозиції.

"Вагнерівці" на війні в Україні - останні новини

Боєць ПВК "Вагнер" жорстко наїхав на Путіна. Зокрема, він звинуватив лідера Росії в тому, що той залишив покалічених у боях з Україною "вагнерівців" напризволяще: у них немає ні роботи, ні пенсії. 

У своєму відеозверненні до Путіна окупант уточнив, що пішов воювати за інтереси диктатора з в'язниці. За підсумком на фронті він втратив одне око, ще одне довелося оперувати, а Росія, як країна, нічого йому не дала.

Також УНІАН повідомляв, що Росія знову стала вербувати "ветеранів" ПВК "Вагнер" на війну в Україну після смерті їхнього ватажка Євгена Пригожина. За рахунок бойовиків Кремль сподівається уникнути чергової мобілізації в Росії і поповнити втрати живої сили в Україні найманцями.

Вас також можуть зацікавити новини: