Експерти оцінили, чи можуть ЗСУ одним ударом обвалити оборону росіян до Криму

Напередодні повідомлялося, що українські бійці зосередилися на контрбатарейній боротьбі в районі Антонівського мосту.

Бої біля Антонівського мосту - створення перших передумов для більш масштабних дій ЗСУ на лівому березі Херсонської області.

"Ми зараз говоримо про розширення плацдарму. Поки не буде завершено процес його формування хоча б за рахунок звільнення Олешок, можна говорити, що ми спостерігаємо лише початкову фазу. У перспективі вона може вилитися в щось більше, але зараз це точно не рівень контрнаступу", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, пише РБК-Україна.

Зазначається, що поки рано розраховувати на настільки сильний удар ЗСУ у цьому районі, після якого російські війська посипляться до самого тимчасово окупованого Криму.

На думку військового експерта Владислава Селезньова, ситуацію біля Антонівського мосту потрібно оцінювати обережно, орієнтуючись на офіційні дані. Але є і вагомий фактор, який дозволяє сподіватися на те, що з відчайдушними бійцями на лівому березі буде все добре:

"Це артилерія. У нас потужний склад артилерійських сил і засобів на правому березі, на панівних висотах. І у нас є можливість миттєво виявляти ворожі артпозиції, перетворюючи їх на попіл. Як і підтримувати дії Сил оборони шляхом доставки всього необхідного на швидкісних катерах".

Бої біля Антонівського мосту - що повідомлялося

Як писав УНІАН, днями ЗСУ зосередилися на контрбатарейній боротьбі в районі Антонівського мосту у Херсонській області. Там триває "потужна бойова робота".

В Інституті вивчення війни вказали, що група українських військових утримує там позиції і завдала значних втрат російським загарбникам.

За даними оперативного командування "Південь", біля Антонівського мосту зачищаються ворожі позиції, але російські війська з дивовижною впертістю намагаються повертатися на них.